Tammikuisia kuulumisia (ja hyvää uutta vuotta!)

Hyvää uutta vuotta 2018 kaikille blogini lukijoille!

Vuosi on vierähtänyt nopeasti, tuntuu kuin 2017 olisi alkanut aivan hiljattain. Vuoteeni on mahtunut monenlaista, tärkeimpänä tietysti kahden kirjan julkaisu. Helppolukuinen lastenkirja 2A:n kamut kykykilpailussa julkaistiin vuoden alussa ja nuortenkirja Valpuri Vaahteran maaginen korva julkaistiin heinäkuun lopulla.


2A:n kamut on otettu pikkulukijoiden taholta hyvin vastaan, ja kirja tuntuu olevan jatkuvasti lainassa kirjastoissakin, joten tästä olen iloinen. Jatko-osa 2A:n Kamut ja Nuttura-Hulda ilmestyykin pian, kahdeksas helmikuuta, ja toivon, että lukijat pitävät myös siitä. Huldan hahmoa oli hauska kirjoittaa! Ihana kuvitus on jälleen Emmi Jormalaisen.

Muita kirjoja minulta ei tänä vuonna ilmestykään, mutta lähetin muutama päivä sitten uusimman nuortenkirjakässärini kustannustoimittajalle. Kyseessä on tällä kertaa nuorten urbaani fantasia, joten chick-lit jää nyt taakse. Pidän chick-litin kirjoittamisesta kovasti, mutta suoraan sanoen en aina jaksa sen mukanaan tuomaa taakkaa: kirjasi (ja sinut kirjoittajana) leimataan helposti kevyeksi hömpäksi, eikä se pääse esille samalla tavalla kuin vakavammat ja realistisemmat kirjat. Urbaani fantasia on minulle tuttu genre ja Wattpadista löytyykin pari englanninkielistä uf-tarinaani. Tässä uudessa tarinassani on runsaasti suomalaista mytologiaa, ja olen työstänyt sitä pitkään, aina keväästä 2015 asti, jolloin sain tarinan idean. Toivon siis kovasti, että se pääsee kansiin!

Vuoden kohokohtiin kuului myös talouteen kesällä muuttanut tomera pikkuneiti, jonka ristin Lumoksi. Nimensä mukaan hän on sinisimmuineen kovin lumoava, joskin temperamenttiakin löytyy ja huushollia laitetaan säännöllisesti uuteen järjestykseen.


Mukavaa vuoden alkua kaikille!

Lukijalahja sinulle!

Kun Sammakkoprinsessa oli painossa, suunnittelin luovani kaikista päähenkilöistä vektoriversion, joista olisin voinut tehdä lukijoille erilaisia printattavia lukijalahjoja kuten kirjanmerkkejä, kirjekuoria, yms. No, se projekti valitettavasti jäi, mutta olin jo ehtinyt tehdä vektori-Ofelian (Sammakkoprinsessan ja Operaatio Huulitulen päähenkilö) ja hänen bestiksensä Kukan. Olen tehnyt grafiikkaa jopa pidempään kuin olen aktiivikirjoittanut, ja se on toinen suuri “luova rakkauteni”. Niinpä olen pyrkinyt elvyttämään grafiikkaharrastustani, ja tiedostojani tutkiessani törmäsin hiljattain näihin hahmoihin. Minusta ne ovat edelleen söpöjä, joten päätin käyttää niitä nyt. Tein kaksi kirjanmerkkiä, jotka voit tallentaa tältä sivulta omaan, ei-kaupalliseen käyttöösi (muunlaisesta käytöstä ota yhteys minuun). Huom! Tulostettavat versiot ovat alempana tällä sivulla.

Tässä ohjeet tulostamiseen Windowsissa:

1. Jos tulostat Windowsin valokuvien katselusta, muista ottaa ruksi pois kohdasta “Sovita kuva kehykseen”. Jos et ota ruksia pois, kirjanmerkki tulostuu aivan liian isona. Tämä johtuu siitä, että kirjanmerkit on luotu korkealaatuisina printtikuvina ja ne ovat isoja tiedostoja. Itse tulostin kirjanmerkit koossa 13×18 ja koko on minusta juuri passeli!

2. Päällystä kirjanmerkit kontaktimuovilla tai laminoi ne, jotta ne kestävät mahdollisimman pitkään.

3. Voit myös tehdä kirjanmerkkiin reiän ja solmia siihen söpön nauhan!

Tallenna kirjanmerkit klikkaamalla alla olevia kuvia (huom. älä tallenna näitä kuvia vaan isot kuvat, jotka aukeavat pikkukuvia klikkaamalla!)

 

Queen & Adam Lambert Hartwall Arenalla 19.11.2017

Jos olet seurannut minua somessa tai täällä blogini puolella, saatat tietää, että olen suuri Adam Lambert-fani. Niinpä päätin blogata eilisen konsertista, koska a) en häpeä fanitustani ja b) miksi ei.

Queen & Adam Lambert in Helsinki 11/19/2017

Onnistuin saamaan fan clubin ennakkomyynnistä paikat keskeltä permantoa aika läheltä lavan pitkää päätyä (hetken ostoskorissani itse asiassa oli paikat huomattavasti lähempää, mutta järjestelmä ei jostain syystä antanut minun ostaa niitä ja olen edelleen katkera asiasta, joten ei, en pysty kirjoittamaan asiasta enempää *dramaattinen huokaus* :-P). Olen nähnyt Queenin ja Adamin livenä ennenkin ja katsonut lukemattomia videota YouTubesta, joten sinänsä konsertti ei tuottanut yllätyksiä, mutta eipä niitä tarvitakaan. Adam mikin varressa ja Queenin poijjaat instrumenteissa riittävät vallan mainiosti.

Queen & Adam Lambert in Helsinki 11/19/2017

Konsertissa kuultiin tuttuja supersuosikkeja, kuten We Are the Champions ja We Will Rock You, mutta myös ei-niin-supersuosiota nauttivia helmiä kuten Bicycle Race ja I’m in Love with My Car. Näiden lisäksi kuultiin Brian Mayn kitarasoolo ja sekä Brianin että Roger Taylorin laulua. Myös Freddie Mercury “lauloi” konsertissa screenille heijastettavan videon muodossa, niin kuin aikaisemmissakin konserteissa. Freddietä ei siis unohdeta, ja Adam tekee jokaisessa konsertissa yleisölle selväksi, ettei hän yritä korvata Freddietä eikä edes halua sitä. Hän on Adam ja pitää Freddien elämäntyötä esillä esittämällä Freddien biisejä.

Queen & Adam Lambert in Helsinki 11/19/2017

Erityisen iloinen olin siitä, että mukaan pääsi tällä kertaa Who Wants to Live Forever, jota ei Kaisaniemen konsertissa puolitoista vuotta sitten esitetty (videopätkä alla). Biisi on lempibiisejäni Adamin esittämänä; hänen äänensä pääsee kappaleessa todella hyvin edukseen, vaikka eilen kuultu versio ei ihan yhtä mahtava ollutkaan kuin tämä versio vuodelta 2014 (joka on ja pysyy edelleen selaimeni kirjanmerkeissä, thank you very much).

Queen & Adam Lambert Helsinki 11/19/2017 - Video clip of Who Wants to Live Forever

Oli myös iloinen yllätys, että biisilistalle pääsi Adamin oma biisi Whataya Want from Me, tosin normaalia hiukan rokahtavampana versiona. Tämän biisin aikana yleisöstä pystyi erottamaan selkeästi Adam-fanit, jotka kiljahtelivat erityisen innostuneesti (itsekin taisin osallistua niin kovaa ja korkealta, että edessäni oleva mies kääntyi katsomaan – hups :-D).

Muita konsertin kohokohtia olivat Adam ajamassa pinkillä pyörällään ja keikistelemässä Frank-robotin pään päällä Adam-maiseen tapaan. Molemmista videopätkä alla.

Queen & Adam Lambert in Helsinki 11/19/2017 - Video clip

Queen & Adam Lambert in Helsinki 11/19/2017 - Video clip

Konsertti huipentui We Are the Champions-biisiin, jonka Adam lauloi kimalteleva kruunu hiuksillaan. Lopuksi yleisön päälle ammuttiin konfettisade. Kaisaniemen konsertissa konfetit olivat kultaisia (kyllä, otin yhden talteen), mutta nyt ne olivat ohuempaa valkoista silkkipaperia (kyllä, otin taas yhden talteen ja niin otti muutama muukin;-D). Todennäköisesti kustannustehokkaampaa (ja ekoystävällisempää?), mutta kyllä se kulta niin hienosti valoissa kimalteli. :-) Pätkä biisistä ja konfettisade tällä videolla:

Queen & Adam Lambert in Helsinki 11/19/2017 - Video clip of We Are the Champions

Leikattu jalkani vihoittelee edelleen, ja tiesin, että tulen maksamaan tästä konsertista seuraavana päivänä pallojalan muodossa ja niinpä maksankin, mutta oli se kaiken tuskan ja turvotuksen arvoista!

Loin Flickriini oman albumin konsertille, joten käyhän kurkkaamassa, jos kiinnostaa! Olisin niin halunnut ottaa järkkärini mukaan, mutta sitä ei Arenan säännöissä sallittu, joten tyydyin puhelimeeni ja pokkarikameraan. Laatu ei siksi ole ihan priimaa, mutta eivätköhän nämäkin otokset menettele. :-)

Lokakuisia kuulumisia

Lokakuu on jo pitkällä ja Helsingin Kirjamessut ovat aivan ovella! Tätä kirjoittaessani ulkona muhii myrsky. Olen kirjoittanut aamusta asti, mitä nyt välillä kävin kaivamassa kissan pyykkien seasta talteen ja keitin jouluteetä (kyllä – seuraavaksi ovat vuorossa jouluvalot).

Minulla olisi ollut esiintymisiä Turun Kirjamessuilla lokakuun alussa, mutta valitettavasti jouduin perumaan ne. Jalkani leikattiin vain viikko ennen Turun messuja ja sinne lähtö heikossa kunnossa kipeän jalan kanssa oli mahdotonta. Harmittaa niin vietävästi, mutta toivottavasti tulevina vuosina pääsen Turkuunkin!
Helsinkiin aion kuitenkin nyt köpitellä keppeineni, ja jos haluat tulla kuuntelemaan, olen Kirjakallion lavalla lauantaina 28.10. klo 11:00-11:30. Tämä on ensimmäinen kertani Kirjakallion lavalla, joten odotan mielenkiinnolla!

Kuten jo edellä vihjaisin, olen käyttänyt toipumisaikani kirjoittamiseen. Olen työstänyt Helsinkiin sijoittuvaa urbaania fantasiatarinaa jo kaksi vuotta, ja nyt minulla on ollut mahdollisuus keskittyä siihen. Juoni on käynyt läpi hurjan myllerryksen, alkuluvut olen kirjoittanut useaan kertaan ja onpa päähenkilön sukupuolikin muuttunut kerran, joten tarinan luomistuskat ovat olleet melkoiset. Nyt juoni on kuitenkin selkiytynyt ja fantasiamaailma hahmottunut. Olen hurjan innostunut tarinasta, sillä kaikki tähänastiset nuortenkirjani ovat olleet chick-litin ja fantasian yhdistelmää. Toki olen urbaania fantasiaa kirjoittanut ennenkin, ja muutaman tarinoistani voit lukea Wattpadissa. Wattpadissa olevat tarinani ovat englanniksi ja niissä on tyypillisiä uf-hahmoja kuten demoneja ja velhoja, mutta työn alla oleva tarinani on suomeksi ja fantasiamaailma perustuu suomalaiseen mytologiaan. Vampyyrejä ja ihmissusia ei siis ole tiedossa, mutta paljon muuta mielenkiintoista kylläkin. Loin tarinalle myös Pinterest-taulun, josta voit käydä kurkkimassa tarinaan liittyviä kuvia!