Loppukesän kuulumisia

Kesä loppui kovin lyhyeen jälleen kerran. Eilenhän me vasta saattelimme oppilaat kesälaitumille! Tai no, onhan vielä kesä sään puolesta, mutta näin opettajan näkövinkkelistä kesä loppuu melkoisen jämptisti siihen, kun palataan koulunpenkille.

Onneksi kesän loppuun mahtui jänniäkin asioita. Käväisin ensimmäistä kertaa elämässäni WSOY:n syyskauden avajaisissa. Ihmisiä oli valtavasti monessa kerroksessa, ja bongailin joukosta ainakin Tiina Nopolan ja Ben Zyskowiczin. Kustannustoimittajani Essi oli luojan kiitos paikalla, sillä muuten olisin saattanut jäädä johonkin nurkkaan hyperventiloimaan pussiin. Olin jo etukäteen neuroillut hänelle tapahtumasta ja saanut hauskat seikkaperäiset ohjeet siitä mitä ja miten ja missä ja koska. Essi esitteli minut muutamille mukaville kirjailijoille, joten ehkäpä ensi kerralla tunnen jo pari kasvoa lisää. Tapasin myös Lasten- ja nuortenkirjallisuuden uuden kustannuspäällikkö Saaran.

Kesän loppuun on mahtunut myös (englanninkielinen) kirjoituskilpailu PitchWars, johon osallistun Pojan tarinalla. Twitterissä on aktiivinen yhteisö, jonka kautta löytyy runsaasti lisätietoa, ja Twitterissä tuleekin roikuttua luvattoman paljon seuraamassa #PitchWars hashtagia. Idea on kuitenkin lyhkäisyydessään se, että jo agentin omaavat tai vakiintuneemmat kirjailijat valitsevat mentoroivattavakseen pari kirjoittajaa, jonka tekstin he työstävät kirjoittajan kanssa yhteistyössä mahdollisimman hyväksi ennen marraskuuta, jolloin joukko yhdysvaltalaisia agentteja tutustuu teksteihin. Hyvällä tuurilla kilpailusta voi siis saada agentin (ja sitä myötä kustannussopimuksen) rapakon toiselta puolelta, mutta kilpailun taso on erittäin kova, ja itse olenkin mukana lähinnä asiantuntevan ja hauskan porukan vuoksi.

Ai niin, lempparini Adam Lambert on ollut kesän kiertueella legendaarisen Queen-bändin kanssa, ja nämä konserttivideot ovat kyllä niin upeita, että kun niitä juuttuu katsomaan, ei meinaa päästä enää tuolista ylös. :-D Tässä suosikkiversioni “Who Wants to Live Forever”-biisistä, joka tulee kuunneltua vähintään kerran päivässä: