Helsingin Kirjamessut

Helsingin Kirjamessut ovat jo ovella, jee! Tänä vuonna olen mukana kahtena päivänä. Perjantaina 28.10. klo 12:30-13:00 superkustannustoimittajani Essi Kytöhonka haastattelee minua Operaatio Huulitulesta Tarina-lavalla:

ah_kirjamessut1
Haastattelun jälkeen olen tavattavissa Bonnierin osastolla (6b101) klo 13:10- 13:30. Tule ihmeessä moikkaamaan! :-)

Sunnuntaina 30.10. klo 10:30-11:30 olen mukana Chick-littiä yli genrerajojen-keskustelussa Aino-lavalla:

ah_kirjamessut2Keskustelusta tulee varmasti mielenkiintoinen!

Nähdään Kirjamessuilla! ♥

Elokuisia kuulumisia

Äh, tuntuu siltä, että aloitan aina postaukseni sanomalla, että aikaa on vierähtänyt ihan liikaa viime postauksesta. Muttakunseontotta. :-D No, Twitteriä ja Instagramia sentään päivitän useammin, joten niitäkin voi käydä kurkkimassa!

Elokuu on perinteisesti aina yhtä hulinaa, kun koulut alkavat. Olen siitä huolimatta kuitenkin onnistunut hoitelemaan näitä kirjallisiakin hommia. Lukupalat-kirjani teksti on loppusuoralla ja (hienon) kansiluonnoksenkin olen jo nähnyt. Seuraavana alkaa kuvitus, enkä malttaisi millään odottaa lopputuloksen näkemistä. Mitään tekstiäni ei ole aikaisemmin kuvitettu, joten tämä on uutta. Uutta ja ihanaa! Juuri lukemaan opetteleville/oppineille naperoille kirjoittaminen tuntui aluksi haasteelliselta, vaikka yhden lasten tarinan olenkin joskus englanniksi väkertänyt. Tekstiä voi olla vain rajallinen määrä, joten saa käyttää toden teolla kekseliäisyyttään, että saa kaikki tunteet ja luonteenpiirteet ja tapahtumat ilmaistua vähäisellä sanamäärällä. Mutta kivaa se on ollut!

Myös seuraavan nuortenkirjani editointi on alkamassa, ja olen saanut jo kustannustoimittajan kommentit siitä. Kirja siis ilmestyy noin vuoden kuluttua, joten olemme ajoissa. Sopii minulle kuin suklaa suuhun!

Olen myös virkistänyt muistiani ja lukaissut vanhoja nuortenkirjasuosikkejani. Enimmäkseen Tuija Lehtistä, sillä tulen olemaan hänen kanssaan samassa paneelissa Kirjamessuilla (iik!). Mielenkiintoista palata näiden vanhojen suosikkien pariin. Silloin tällöin eteen tulee lause, jonka muistan vieläkin ulkoa, ja teksteistä on paljastunut ihan uusiakin näkökulmia. Suosikkini oli aina (ja on edelleen) Vaniljasyndrooma, joka oli minusta superhauska, ja luulen, että jollain tavalla samaistuin Milliin, sillä hän ei ollut perinteinen pienikokoinen sankaritar.

Lopuksi, kesään mahtui myös pari hyvää TV-sarjaa, jotka vinkkaan tässä varsinkin historiallisista sarjoista kiinnostuneille. Ensin löysin The Musketeers-sarjan, joka on ilmeisesti jo tullut Suomessakin (ainakin osin?) telkkarista. Kyseessä on BBC:n vauhdikas uusi tulkinta Dumas’n klassikkokirjoista, ja niin kuin kuvasta näkyy, silmänruokaakin löytyy, erityisesti naisille. ;-D

Picture Shows: Porthos (HOWARD CHARLES), Aramis (SANTIAGO CABRERA), Athos (TOM BURKE) , and D'Artagnan (LUKE PASQUALINO)
Toiseksi ihastuin Poldarkiin, josta olin kuullut paljon netissä, sillä se on noussut hurjaan suosioon. Poldark tulee syksyllä esitykseen Suomessa – suosittelen! Sarja kertoo Ross Poldarkista, joka palaa Yhdysvaltojen vapaussodasta kotiinsa Cornwalliin. Poldarkin isä on kuitenkin kuollut ja jättänyt jälkeensä lähinnä velkoja ja Poldarkin rakastettu on menossa naimisiin hänen serkkunsa kanssa. Poldark joutuu aloittamaan aivan pohjalta. Sarja ei ole liian kepeä eikä liian raskas, vaan tarjoilee kaikkea sopivasti.

799483_poldark_430x573

Kirjamessuilua

Tulipa käytyä Helsingin Kirjamessuilla! Perjantaina käväisin äidin kanssa haistelemassa tunnelmia ja tarkastelemassa valikoimaa, ja palasin ajan kanssa viimeisenä messupäivänä, eli sunnuntaina.
Heti ensimmäiseksi bongasin kustantajani, eli WSOY:n. Pakkohan se oli kuva (tai pari…) napata. Ensi vuonna sitten ehkä minunkin kirjani on tuolla!

kirjamessut_ahTykästyin antikvariaattipuoleen kovasti, sillä tarjonta oli runsasta ja mielenkiintoista. Yhdessä pöydässä näin ihanat vanhanaikaiset kirjan kannet, jotka oli koristeltu ruusuin. Harmitti, etten ostanut niitä heti perjantaina, sillä sunnuntaina ne olivat jo menneet.

divari_ahMyynnissä oli myös ikivanhoja ja vähemmän vanhoja sanomalehtiä, mikä oli minusta hauska idea. Tarkistin omankin syntymävuoteni, mutta siltä vuodelta oli tarjolla vain Tekniikan Maailmoja. :-D

sanomalehdet_ahAntikvariaattipuolella oli myös pieni näyttely, jossa oli esillä mm. vanhaa kirjankansitaidetta. Tämä kirja oli suosikkini:

kirjakansi1_ah

Oli “modernillakin” puolella toki kauniit juttunsa, niistä erikoismainintana Sastamalan kaupungin värikäs osasto:

sastamala_ahJa tokihan se tärkeinkin tuli tehtyä, eli shoppailtua kirjoja. Teinkin kivoja löytöjä!

kirjat_ah

Tuo nimikirja on ihana, samoin kuin alimpana oleva virkkauskirja. Louise Rennisonin Georgia Nicolson-sarjan kirjoja minulla onkin Kindlellä muutama englanninkielisenä, ja nyt löysin neljä peräkkäistä osaa suomenkielisinä. Harmi, etten löytänyt koko sarjaa.
Sitten tuosta kolmanneksi ylimmästä kirjasta ihan oma kuvansa:

haluatkok_ahNappasin tämän kirjan tuon nimessä olevan “todella”-sanan vuoksi. :-D Selailin kirjan läpi jo sunnuntai-iltana. Kirjasta löytyy mm. fiktiivisen Pertti Uunikosken tie kirjailijaksi sekä kattava hakemisto kustantamoihin, julkaisemiseen, kirjailijoihin ja kirjoittamiseen liittyvistä termeistä. Onpa mukaan päässyt Suomi24-palstan Kirjailijanalut-osiokin. Kirjassa on paljon hyödyllistä tietoa, mutta henkilökohtaisesti en välittänyt sen kovin kyynisestä vireestä. Itselleni jäi kirjasta kuva, että Suomessa on vain kourallinen kirjoillaan edes jotain ansaitsevia kirjailijoita, ja loput elävät jatkuvassa köyhyydessä. En usko, että asia on nimittäin ihan niin mustavalkoinen.