Brittihuumoria parhaimmillaan

Olen viime viikkoina koukuttunut pahasti Pikku Britannia-komediasarjaan.

LittleBritainComplete_LRGEn tiedä missä loukossa olen elänyt, kun en ole sarjaa aiemmin katsonut huolimatta siitä, että olen täysi brittifani. Onneksi nappasin sen käyntiin Netflixistä eräänä iltana. Se on äärettömän ylivedetty ja ehdottoman poliittisesti epäkorrekti, mutta juuri siksi se onkin niin hauska. Oli oikeasti pakko käydä tilaamassa Amazonista kaikki mahdolliset sarjan DVD:t ja saman kaksikon tekemä Come Fly With Me-sarja, sillä tämä on sellainen helmi, että se pitää olla hyllyssä.

Hauska sattuma olikin, kun sain sarjan toisen näyttelijän, David Walliamsin, kirjoittamia lastenkirjoja luettavakseni eilen (kiitos Saara!). Aloitin niistä ensimmäisen (Poika ja mekko) jo bussissa kotimatkalla. Varsinkin alku on ihan hillittömän hauska, ja jos satuit olemaan samassa bussissa matkustajana, tiedoksesi etten ole mielipuoli (ainakaan kovin sellainen), ja tyrskähdykseni johtuivat kyseisestä kirjasta. Luin sen tänään loppuun, ja vaikka pidinkin kirjasta kokonaisuudessaan, loppu kärsi minusta ehkä hiukan “sievästi kaikki langat rusetille”-syndroomasta. Rehtori paljastuikin samanlaiseksi kuin Dennis, ja isäkin hyväksyi äkkiä Denniksen. Minusta jommankumman näistä olisi voinut jättää pois, jotta loppuun olisi jäänyt hiukan rosoisuutta. Mutta hyvä kirja kaiken kaikkiaan, ja suosittelen lämpimästi varsinkin luokkiin luettavaksi, sillä tämä aihepiiri on tärkeä.

Nyt käperryn lukemaan saman kirjailijan Herra Lemu-kirjaa. Ja sen jälkeen luulen, että on aika katsoa hiukan Pikku Britanniaa

Mukavaa lomaa kaikille, joilla se tänään alkoi!

PS. Jos haluat hauskaa Ystävänpäivälukemista, Sammakkoprinsessa on tarjouksessa Elisa-kirjassa e-kirjana 18.2. asti! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.