Teetkö esitelmää?

Saan silloin tällöin kysymyksiä koululaisilta, jotka haluaisivat tehdä minusta esitelmän. Kiva juttu, olen mielelläni aiheena! :-) Tälle sivulle on koottu yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksiani niihin. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tältä sivustolta tai Sammakkoprinsessan-sivuilta (tsekkaa erityisesti Kirjoittaja-sivu), voit ottaa minuun yhteyttä myös sähköpostilla.

Missä olet syntynyt? Minkä ikäinen olet? Missä asut?

Synnyin Turussa vuonna 1974. Nykyään asun Vantaalla.

Missä vietit lapsuutesi ja nuoruutesi?

Vietin lapsuuteni ja nuoruuteni Huittisissa, joka on pikkukaupunki Satakunnassa.

Mitä kouluja kävit ja mikä olet ammatiltasi?

Kirjoitin ylioppilaaksi Lauttakylän Lukiosta vuonna 1993. Opiskelin Helsingin yliopistossa englantilaista filologiaa (eli englannin kieltä), pohjoismaisia kieliä (eli ruotsia) ja Britannian ja Irlannin tutkimusta. Valmistuttuani minusta tuli FM, eli filosofian maisteri. Myöhemmin opiskelin vielä opettajan pedagogiset opinnot.
Ammatiltani olen kieltenopettaja, tällä hetkellä tosin opiskelen historiaa yliopistossa.

Mitä kirjoja olet kirjoittanut?

Minulta on julkaistu viisi kirjaa: nuortenkirjat Sammakkoprinsessa (2015) ja sen jatko-osa Operaatio Huulituli (2016) sekä Valpuri Vaahteran maaginen korva (2017).
Helppolukuinen lastenkirja 2A:n kamut Kykykilpailussa ilmestyi WSOY:n Lukupalat-sarjassa alkuvuodesta 2017 ja sen jatko-osa 2A:n kamut ja Nuttura-Hulda ilmestyi helmikuussa 2018.

Oletko saanut palkintoja?

Esikoisteokseni Sammakkoprinsessa julkaistiin vuonna 2015, ja se oli tuolloin myös Topelius-nuortenkirjapalkintoehdokkaana. Myös Valpuri Vaahteran maaginen korva oli Topelius-ehdokas vuonna 2017.

Mikä sai sinut kirjoittamaan?

Olen kirjoittanut jossain muodossa aina, ja luulen, että kyseessä on jonkinlainen sisäinen tarve – en vain voi olla kirjoittamatta kovin pitkää aikaa. Lapsena matkin erityisesti Pieni Runotyttö-kirjan päähenkilön Emilian kirjoitustyyliä ja kirjoitin kaikenlaisia runoja ja kuvauksia (paras oli varmaankin “Oodi harmaan varastorakennuksen seinälle”). Parikymppisenä kirjoitin mahdollisimman erikoisia tarinoita, joissa ei ollut päätä eikä häntää – nuoruuden huumassa yritin olla trendikäs ja erilainen, mutta eihän siitä mitään tullut. ;-D Onneksi löysinkin oman tyylini noin kolmekymppisenä. Kirjoitan mielelläni selkeää, tarinallista ja humoristista tekstiä, ja reaalifantasia (eli tähän arkiseen maailmaamme sijoittuva fantasia) on erityisen lähellä sydäntäni.
Olen kirjoittanut blogipostauksen Miten minusta tuli kirjailija ja siinä kerron tarkemmin matkastani kirjailijaksi. Pari muutakin blogipostaustani antavat lisätietoja minusta kirjoittajana: Miten Sammakkoprinsessan henkilöhahmot syntyivät  ja Kirjoittajaminä!

Mistä saat aiheet kirjoihisi?

Olen aina rakastanut kirjoja, jotka vievät minut hetkeksi pois arjesta ja myös viihdyttävät minua, ja siksi myös kirjoitan sellaisia tarinoita. Aiheet saan oikeastaan ihan kaikkialta ympäröivästä maailmasta, mutta pyrin myös kirjoittamaan sellaisia tarinoita, joita itse haluaisin lukea, eli kirjoitan osin myös viihdyttääkseni itseäni.
Inspiraatiota saan kaikkialta, mutta erityisesti kirjoista, musiikista, elokuvista, luonnosta ja ihmisistä, joita tapaan. Kerran kirjoitin kokonaisen käsikirjoituksen yhden valokuvan pohjalta!

Onko kirjojasi käännetty muille kielille?

Ei vielä. Ehkä joskus!

Mitä harrastat?

Vapaa-aikanani harrastan askartelua ja käsitöitä kuten korujen tekemistä, saippuan tekemistä ja nukkekodin rakentamista. Erityisiä mielenkiinnon kohteitani ovat historia ja arkeologia, erityisesti Englannin historia, mutta myös Suomen historia kiinnostaa minua kovasti. Tähän liittyy sukututkimus, jota olen harrastanut jo pitkään.