Tammikuisia kuulumisia (ja hyvää uutta vuotta!)

Hyvää uutta vuotta 2018 kaikille blogini lukijoille!

Vuosi on vierähtänyt nopeasti, tuntuu kuin 2017 olisi alkanut aivan hiljattain. Vuoteeni on mahtunut monenlaista, tärkeimpänä tietysti kahden kirjan julkaisu. Helppolukuinen lastenkirja 2A:n kamut kykykilpailussa julkaistiin vuoden alussa ja nuortenkirja Valpuri Vaahteran maaginen korva julkaistiin heinäkuun lopulla.


2A:n kamut on otettu pikkulukijoiden taholta hyvin vastaan, ja kirja tuntuu olevan jatkuvasti lainassa kirjastoissakin, joten tästä olen iloinen. Jatko-osa 2A:n Kamut ja Nuttura-Hulda ilmestyykin pian, kahdeksas helmikuuta, ja toivon, että lukijat pitävät myös siitä. Huldan hahmoa oli hauska kirjoittaa! Ihana kuvitus on jälleen Emmi Jormalaisen.

Muita kirjoja minulta ei tänä vuonna ilmestykään, mutta lähetin muutama päivä sitten uusimman nuortenkirjakässärini kustannustoimittajalle. Kyseessä on tällä kertaa nuorten urbaani fantasia, joten chick-lit jää nyt taakse. Pidän chick-litin kirjoittamisesta kovasti, mutta suoraan sanoen en aina jaksa sen mukanaan tuomaa taakkaa: kirjasi (ja sinut kirjoittajana) leimataan helposti kevyeksi hömpäksi, eikä se pääse esille samalla tavalla kuin vakavammat ja realistisemmat kirjat. Urbaani fantasia on minulle tuttu genre ja Wattpadista löytyykin pari englanninkielistä uf-tarinaani. Tässä uudessa tarinassani on runsaasti suomalaista mytologiaa, ja olen työstänyt sitä pitkään, aina keväästä 2015 asti, jolloin sain tarinan idean. Toivon siis kovasti, että se pääsee kansiin!

Vuoden kohokohtiin kuului myös talouteen kesällä muuttanut tomera pikkuneiti, jonka ristin Lumoksi. Nimensä mukaan hän on sinisimmuineen kovin lumoava, joskin temperamenttiakin löytyy ja huushollia laitetaan säännöllisesti uuteen järjestykseen.


Mukavaa vuoden alkua kaikille!

4 Comments

  1. Saanen kysyä tuosta Wattpadista, että luin jostain, että siellä julkaistuja tarinoita voisi lukea ilman rekisteröitymistä/accountia, mutta itselleni (sen jälkeen, kun olin yhtä tarinaa lukenut jonkin verran) se iskee koko ajan viestiä, että “kirjaudu sisään/rekisteröidy”. En ainakaan itse pääse siitä eroon, kun missään ei ole raksia eikä mikään tunnu auttavan.

    Onko tästä kokemusta tai tietoa, miten siitä pääsisi eroon? Vaikea tutustua sivustoon, joka vaatii rekisteröitymistä ja itse en kuulu niihin, jotka ovat heti innolla rekisteröitymään kaikkiin mahdollisiin sivuihin ilman tutkimista.

    Ja oikein kaunis kissa – sen silmät ovat oikein lumoavat^^

    • Hei, ja kiitos kommentistasi! Voi hyvinkin olla, että Wattpad ajaa nykyään voimakkaasti tuota rekisteröitymistä – Wattpadin systeemiin kuuluvat olennaisesti tarinoista tykkääminen, niiden lisääminen omaan kirjahyllyyn siellä ja myös tarinoiden kommentointi. Wattpad on lanseerannut monenlaisia uusia juttuja viime vuosina, mm. tarinoita, joista maksetaan niiden kirjoittajille, ja he ovat myös julkaiseet tarinoita painettuina kirjoina. Luulen, että he haluavat siksi ihmisten rekisteröityvän, että voisivat saada dataa lukijamääristä yms. En siis valitettavasti osaa kertoa miten tuon rekisteröintinalkutuksen saisi pois. Harmin paikka!

      PS. Lumo kiittää kohteliaisuudesta! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *