Kirjallisia kuulumisia (ja hiukan vielä huonetuoksuista)

Onpa ollut hyvä kirjoitusviikko! Minulla on työn alla kolme projektia: Sammakkoprinsessan jatko-osa Operaatio Huulituli, vielä nimetön nuortenkirja jonka kirjoitin englanniksi ja jota käännän nyt suomeksi, sekä yksi englanninkielinen nuortenkirja. Jatkan edelleen englanniksi kirjoittamista, koska se toimii ja tykkään siitä. Agentin tai kustantajan saaminen siltä puolelta tosin on hirmuisen vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Joten jatkan itsepäisesti. :-)

Olen myös tsekkaillut Sammakkoprinsessan saamia arvosteluja siellä sun täällä netissä. Tänään törmäsin kommenttiin, joka sai hymyn huulilleni. Siinä nimittäin sanottiin: “…sai minut hyvälle tuulelle“. Minusta tämä on aivan ihana arvio kirjalle, joka on chick-litiä ja siten varsin selkeän viihteellinen. Hymyjä ja hyvää tuulta haluankin Ofelian levittävän.
Tämän lisäksi olen törmännyt parissakin arvostelussa samankaltaiseen mainintaan: “…ei tosikoille eikä genreä tuntemattomille…” Tämä on myös mainio huomio. Chick-lit ylipäätään on suomeksi kirjoitettuna aika harvinaista, joten se ei ole genrenä ehkä kaikille kovin tuttu. Suomessa realistisella kirjallisuudella on hyvin vahva jalansija, joten Sammakkoprinsessan kaltainen kupliva vaahtokarkki saattaa hämmentää genreen tottumattomia. Itse ajattelen niin, että kaikkea ei tarvitse ottaa niin kauhean vakavasti ja ryppyotsaisesti – kirjallisuudenkin kanssa saa pitää hauskaa! :-D

∴♥∴

Olen jatkanut edellisessä kirjoituksessani aloittamiani huonetuoksukokeiluja, ja ehdottomaksi suosikikseni on noussut limetti-timjami-minttu-vanilja. Tässä sekoituksessa on ihanan raikas tuoksu, josta tulee melkein mieleen pyykki tai vastaava. Kokeilin sitä myös vaihtamalla limetin sitruunaksi, mutta mielestäni se ei toiminut yhtä hyvin. Limetissä on ihan omanlaatuisensa tuoksu, jota tarvitaan tässä sekoituksessa. En tosin näitä joka päivä keittele, sillä sähköähän siinä kuluu eikä se ole kovin energiatehokastakaan. Mutta aina joskus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *