Nettiopiskelua

Olen aloitellut menneellä viikolla ihan uutta aluevaltausta, nimittäin nettiopiskelua. Opettajana olen luonnollisesti sitä mieltä, että opiskelu ja oppimisen ilo ovat äärettömän tärkeitä asioita (kaiken ikäisille!), ja usein surenkin sitä, miten yleistä koulukielteisyys on nuorten keskuudessa, jopa niiden, joiden koulu sujuu hyvin. Maailmassa on niin paljon mielenkiintoisia asioita, eikä opiskelun tarvitse olla tylsää. Tässä postauksessa esittelen sivuston, jolla itse opiskelen nettikurssejani. Kunhan englanti sujuu, se sopii monen ikäisille aina teineistä eläkeläisiin!

Bongasin FutureLearn-sivuston jo keväällä Twitterin kautta ja innostuin heti. Sivustolla voi opiskella täysin ilmaiseksi eri brittiyliopistojen järjestämiä nettikursseja. Kursseja on laidasta laitaan aina tieteistä ja taiteista historiaan ja politiikkaan. Systeemi muistuttaa hiukan avointa yliopistoa, mutta kurssit eivät ole osa mitään tutkintoa. Siellä opiskellaan siis siksi, että jokin aihe kiinnostaa. Kurssien vetäjät ovat yliopistojen professoreita ja opettajia, joten kurssit ovat todella laadukkaita. En vieläkään ymmärrä miten näin upea juttu voi olla täysin ilmainen!

Olen tällä hetkellä kolmella kurssilla ja neljäs alkaa syksymmällä. Kurssit kestävät yleensä kuudesta kymmeneen viikkoa, ja ne voi suorittaa hyvin joustavasti oman aikataulun mukaan. Itse aloitin Hadrianuksen muurin historiaa ja arkeologiaa käsittelevän kurssin neljä viikkoa myöhässä, sillä en vain kirjoitushommiltani ehtinyt aikaisemmin. Eipä haitannut, ja tein neljän viikon hommat parissa päivässä (koska innostus!).

Kurssit on jaettu viikkoihin, ja jokaisella viikolla on tietty määrä tehtäviä kuten videoita, artikkeleita ja keskusteluja.
ah_fl2

Yllä olevassa kuvassa näkyy kolme eri kurssia. Sinipinkillä pohjalla olevat numerot kertovat millä viikolla kurssi on menossa, ja niiden alla oleva ohut palkki kertoo missä kohdin minä olen menossa kyseisellä kurssilla.

ah_fl1

Tässä kuvassa näkyy osa ensimmäisen viikon tehtävistä eräällä kurssilla. Siniset kohdat olen tehnyt, pinkki on seuraava ja valkoiset ovat vielä tekemättä. Visuaalisestikin kurssit ovat siis helppoja navigoida.

Monissa tehtävissä on annettu vinkkejä ja linkkejä lisälukemiseen, jos kyseinen aihe kiinnostaa syvällisemmin. Joka kohdassa on myös keskustelumahdollisuus. Mille tahansa tulevalle tai käynnissä olevalle kurssille voi liittyä.

Oikeastaan ainoa vaatimus näille kursseille on suhteellisen hyvä englannin taito. Kurssit myös kehittävät englannin taitoa, joten ne ovat hyödyllisiä myös kielen oppimisen kannalta (olisivat erinomaisia esim. ysiläisille ja lukiolaisille). Suosittelen siis näitä FutureLearn-kursseja todella lämpimästi!

4 Comments

    • Ole hyvä, toivottavasti löydät sivustolta jotain kiinnostavaa! :-)

  1. Kiitos minunkin puolesta! Kuulen tuosta organisaatiosta ensimmäistä kertaa, ja kurssitarjonta näyttää tosi hyvältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *